Biografi

Marlene Dellenfröjdh är utbildad sångerska, sångpedagog och körledare med många års erfarenhet av musikbranschen i Stockholm där hon lärt sig att våga leva sin dröm.
Hennes meriter är många och hon har provat på allt ifrån soloartist i produktionsbolag till uppvärmningssångerska för Sommarkrysset på tv 4.
Dessa erfarenheter har gjort henne van vid att ta stora scener och stor publik.

Hon bor sedan ett antal år återigen i sin hemstad Hudiksvall där hon lever mitt i småbarnsliv och musikkarriär.

Det hela började redan som tvååring när Marlene fann intresset för musik.
Många melodier skapades flitigt på pianot där hemma trots att hon knappt kunde klättra upp för pianostolen själv.
Sångintresset tog snart över och hennes kraftfulla och själfulla röst fanns redan då vilket ledde till flera uppträdanden i skolor och kyrkor under hela hennes uppväxt.

När det var dags för gymnasiet fanns det inga tvivel om vilken linje Marlene skulle söka.
Under hennes tre år på musikestetiska linjen på Bromangymnasiet, skapades tiomannabandet SOULMACHINES.
Där stod Marlene gärna för de mer utmanande låtarna som Think och Respect med Aretha Franklin et.c.

Efter gymnasiet tog det fart ner till Stockholm där hon fick möjlighet att utbildas av yrkesmusiker och professionella lärare på Kulturama och Stockholms musikpedagogiska institut.
Hon fick även chansen att sjunga med kunniga och framgångsrika musiker/artister vid olika tillfällen som t ex på Humorgalan och Polarpriset etc.

Allt detta bär hon idag med sig i form av kunskap, erfarenhet och minnen som hon gärna delar med sig av till andra.

Marlene är något av en multimediainstrumentalist med många talanger, som vuxit upp i en kreativ och konstnärlig miljö, plus att hon har begåvats med en kraftfull, vacker röst.

Just nu är hon i full gång med att spela in en skiva med eget material där vi kommer att få ta del av hennes känsla i både röst och texter.

 

En annan stor passion i Marlenes liv är hennes gospelkör HUDIK GOSPEL.

Intresset för gospel startade nere i Stockholm när hon en dag fick en gospellåt i sångläxa av sin dåvarande sångpedagog och kände då vilken glädje och kraft det var att sjunga gospel!
Då bestämde hon sig för att börja i Immanuel Gospel där hon inte bara sjöng på stora events och i TV-rutan, utan också tillsammans med en musikkollega skrev en av låtarna på deras senaste platta NOW – Let it Shine.

Att känna den otroliga kraft och känsla det är att sjunga med andra i den genren är något Marlene vill föra vidare till andra.

Så hon bestämde sig för att starta en egen gospelkör.
Vilket är ett av de roligaste och mest givande Marlene gjort under sin musikaliska resa.

 

”Det är viktigt för mig som både artist och coach att de jag arbetar med i olika situationer känner trygghet, pålitlighet och bra samspel.

Jag vill att andra ska få känna hur medryckande, frigörande, känslosamt och glädjande sång och musik kan vara och att alla kan använda sig av det!

Under mina år i branschen har jag lärt mig att musik verkligen är själavårdande och hur mycket stress som frigörs av sång.
Och att alla kan utveckla och använda sin sångröst till någonting glädjande, frigörande och skapande!”